Adobe After Effects: نرم‌افزاری برای خلاقیت و موشن دیزاین

Adobe After Effects همان ابزاری است که به خلاقیت انسان‌ها بال و پر داده است. جلوه‌های ویژه‌ی فیلم‌ها، انیمیشن‌ها، افکت‌های مورد استفاده در انواع ویدئو‌ها، استیکرهای متحرک، گیف‌ها و هزاران چیز دیگر، هنر خلق‌شده با استفاده از همین نرم‌افزار است.

در این مقاله به طور مفصل به معرفی نرم‌افزار Adobe After Effect می‌پردازیم و راهنمایی‌های لازم برای شروع کار با آن را ارائه می‌دهیم.

Adobe After Effects چه نوع نرم‌افزاری است؟

Adobe After Effects یک نرم‌افزار انیمیشن ۲.۵ بعدی است. ادوبی افتر افکتس یک ابزار همه‌کاره برای ایجاد جلوه‌های بصری و گرافیک‌های متحرک است که طیف گسترده‌ای از ابزارها و قابلیت‌ها را در اختیار کاربران/دیزاینرها قرار می‌دهد تا ایده‌های خلاقانه خود را پیاده کنند. این ابزار معمولاً در فرآیندهای پس از تولید فیلم، تولید محصولات تلویزیونی و ویرایش ویدئو استفاده می‌شود.

۲.۵ بعدی به تکنیکی اشاره دارد که در یک محیط دوبعدی (2D)، فضای سه‌بعدی (3D) را مجسم می‌کند. در حالی که انیمیشن دوبعدی محدود به اجسام متحرک در یک صفحه صاف است، انیمیشن ۲.۵ بعدی به شما این امکان را می‌دهد که با دستکاری لایه‌های دوبعدی، عمق و پرسپکتیو اضافه کنید. یعنی می‌توانید لایه‌های دوبعدی را به گونه‌ای قرار دهید، مقیاس‌بندی کنید، بچرخانید و متحرک کنید که یک محیط سه‌بعدی را شبیه‌سازی کنند.

این کار با استفاده از تکنیک‌هایی مانند انباشتن لایه‌ها (Layer stacking) ، دستکاری دوربین (Camera manipulation) و پیمایش اختلاف منظر (Parallax scrolling) ممکن می‌شود. با اعمال ویرایش‌های مختلف بر روی لایه‌های جداگانه و تنظیم موقعیت آن‌ها در ترکیب‌بندی، می‌توان توهم عمق و حرکت را در یک صحنه دوبعدی ایجاد کرد.

با این حال، ذکر این نکته ضروری است که انیمیشن ۲.۵ بعدی در After Effects انیمیشن سه‌بعدی واقعی نیست. در واقع یک راه‌حل است که عمق را در یک محیط ۲ بعدی شبیه‌سازی می‌کند و جایگزینی ساده‌تر و در دسترس‌تر برای انیمیشن‌های سه‌بعدی کامل ارائه می‌دهد.

Adobe After Effects چه نوع نرم‌افزاری است؟

تاریخچه‌ی ادوبی افتر افکتس

این نرم‌افزار اولین بار توسط شرکت علم و هنر (CoSA) در سال ۱۹۹۳توسعه یافت و بعداً توسط Adobe Systems در سال ۱۹۹۴خریداری شد. از آن زمان، Adobe به توسعه و ارتقاء After Effects ادامه داد و آن را به یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارها در صنعت خلاق جهان تبدیل کرد.

در طول سال‌ها، ادوبی نسخه‌های متعددی از After Effectsرا منتشر کرده است که با معرفی امکانات جدید، ویژگی‌های موجود را بهبود می‌بخشد. برخی از به‌روزرسانی‌های قابل توجه افتر افکتس شامل معرفی انیمیشن‌های keyframe ، ابزارهای پیشرفته masking و tracking و قابلیت‌های سه‌بعدی (capabilities D3) است.

از طرفی این نرم‌افزار با سایر نرم‌افزارهای Adobe مانند Photoshop ،Adobe Premiere Pro و Illustrator یکپارچه شده است. یعنی کاربران می‌توانند به راحتی فایل‌های دیگر نرم‌افزارهای ادوبی را به افتر افکتس منتقل کنند.

در سال ۲۰۱۳، Adobe با معرفی Adobe Creative Cloud به یک مدل مبتنی بر اشتراک در فضای ابری روی آورد. یعنی حال ابزار افتر افکتس به کاربران این امکان را می‌دهد تا از طریق یک طرح اشتراک به نرم‌افزار دسترسی داشته باشند و به‌روزرسانی‌های منظم و ویژگی‌های جدید را دریافت کنند.

با Adobe After Effects چه کاری می‌شود انجام داد؟

افتر افکتس کاربرد‌های زیادی در طراحی و ساخت موشن دیزاین، انیمیشن و جلوه‌های بصری دارد. در مجموعه مقالاتی با عنوان «موشن دیزاین موفق چه مراحلی دارد؟» خیلی کامل و مفصل درباره‌ی تولید موشن دیزاین و کاربردهای این نرم‌افزار بحث شده است. به ‌همین دلیل در این مقاله، کاربردهای این نرم‌افزار در انیمیشن‌سازی و جلوه‌های بصری معرفی شده است.

در ادامه ابتدا به تعریف این دو پرداخته‌ایم و سپس نقش Adobe After Effects را در هر یک از آن‌ها تشریح کرده‌ایم:

۱. انیمیشن (Animation)

انیمیشن فرآیند ایجاد توهم حرکت با نمایش یک سری تصاویر ثابت به صورت متوالی است. انیمیشن اغلب برای ایجاد شخصیت‌ها و جهان‌هایی که در واقعیت وجود ندارند استفاده می‌شود یا به اشیای بی‌جان، جان می‌بخشد. همانطور که احتمالا می‌دانید، انیمیشن در تولید فیلم‌های انیمیشن، نمایش‌های تلویزیونی، بازی‌های ویدئویی و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نقش Adobe After Effects در انیمیشن‌ها:

  • افتر افکتس طیف گسترده‌ای از ابزارها و تنظیمات از پیش تعیین‌شده را برای متحرک‌سازی متن، اشکال و تصاویر ارائه می‌دهد. انیماتورها می‌توانند با استفاده از ابزارها و جلوه‌های داخلی در After Effects، تایپوگرافی‌ها و اینفوگرافیک‌های متحرک ایجاد کنند. از طرفی آن‌ها می‌توانند این پیش‌تنظیمات را مطابق با نیازهای خاص خود تغییر دهند و سفارشی‌سازی کنند.
  • After Effects ابزارهایی مانند Puppet Pin و Character Animator را ارائه می‌کند. این ابزارها به انیماتورها اجازه می‌دهند تا شخصیت‌ها را به شکلی واقعی متحرک کنند.
  • افتر افکتس به انیماتورها اجازه می‌دهد انیمیشن‌ها را با صدا همگام کنند. کاربران می‌توانند فایل‌های صوتی را وارد کنند و از تجسم‌های شکل موج برای زمان‌بندی دقیق انیمیشن‌ها با جلوه‌های صوتی، موسیقی یا صدا بهره ببرند.
  • After Effects قابلیت‌های قدرتمندی برای دستکاری زمان ارائه می‌دهد. با این کار به انیماتورها اجازه می‌دهد انیمیشن‌ها را سرعت بخشند، کند یا معکوس کنند. همچنین از remapping زمان پشتیبانی می‌کند که با استفاده از آن می‌توان افکت‌ها و انیمیشن‌های مبتنی بر زمان ایجاد کرد.

۲. جلوه‌های بصری (Visual effects)

جلوه‌های بصری (VFX) شامل ادغام فیلم‌های اکشن زنده با تصاویر کامپیوتری یا سایر عناصر بصری برای ایجاد صحنه‌های واقعی یا خارق‌العاده است. از جلوه‌های بصری می‌توان برای ایجاد انفجارهای واقعی، موجودات ماوراء طبیعی یا محیط‌های ترسناک استفاده کرد که ثبت آن‌ها در دوربین غیرممکن یا خطرناک است. این هنر معمولا در فیلم‌های اکشن، فیلم‌های علمی تخیلی و فانتزی استفاده می‌شود.

نقش Adobe After Effects در جلوه‌های بصری:

  • با استفاده از افتر افکتس می‌توان چندین لایه از تصاویر، فیلم‌ها و گرافیک‌ها را برای ایجاد فضاهای پیچیده ترکیب کرد. این قابلیت برای ایجاد جلوه‌های بصری واقع‌گرایانه، مانند پرواز اشیاء یا جایگزینی پس‌زمینه ضروری است.
  • After Effects هنرمندان را قادر می‌سازد تا حرکت اشیا یا دوربین را در یک صحنه ردیابی کنند.
  • افتر افکتس با ارائه ابزارهای کلیدی مختلف به هنرمندان اجازه می‌دهد صفحه‌های سبز یا آبی را حذف کنند. همچنین این امکان را ارائه می‌دهد که آن پس‌زمینه‌ها را با پس‌زمینه‌های دیگر یا عناصر Computer graphics جایگزین کنند.
  • با استفاده از After Effects می‌توان جلوه‌های واقعی و پویا مانند دود، آتش، آب یا انفجار ایجاد کرد. این افکت‌ها را می‌توان سفارشی و با عناصر دیگر ترکیب کرد تا به نتیجه بصری مورد نظر دست یافت.
  • این نرم‌افزار توانایی کار با عناصر سه‌بعدی و ادغام آن‌ها را در فیلم‌های لایو اکشن دارد.
  • افتر افکتس ابزارهای تصحیح و درجه‌بندی رنگ را ارائه می‌دهد. با این کار، هنرمندان با استفاده از آن‌ها می‌توانند رنگ‌ها و حالت‌های بصری را بهبود ببخشند.
  • After Effects کنترل گسترده‌ای را بر طول زمان فراهم می‌کند. در واقع با استفاده از آن می‌توان سرعت، جهت و زمان‌بندی عناصر بصری را برای ایجاد جلوه‌های منحصر به‌فرد و پویا دستکاری کرد.
  • افتر افکتس از طیف زیادی از پلاگین‌های شخص ثالث پشتیبانی می‌کند و قابلیت‌های آن را گسترش می‌دهد. این مزیت به هنرمندان این توانایی را می‌بخشد تا به ابزارها و جلوه‌های اضافی برای پروژه‌های خود دسترسی پیدا کنند.

تاریخچه‌ی ادوبی افتر افکتس

آیا می‌توان از Adobe After Effects برای ویرایش ویدئو استفاده کرد؟

ادوبی افکتر افکتس بهترین انتخاب برای ویرایش چندین کلیپ ویدیوئی و افزودن موسیقی متن نیست. این نرم‌افزار در درجه اول برای افزودن جلوه‌های بصری، ایجاد انیمیشن‌ها و موشن دیزاین‌ها، گرافیک‌های حرکتی و بهبود فیلم استفاده می‌شود.

نرم‌افزارهای دیگر مانند Premiere Pro، Avid و Final Cut Pro برای ویرایش ویدئو مناسب‌ترند. زیرا می‌توانند حجم زیادی از محتوای ویدئویی را مدیریت کنند و به طور خاص برای ویرایش ویدئو طراحی شده‌اند.

با این حال، After Effects ابزار ارزشمندی برای فیلمسازان و ویرایشگران ویدئو است. زیرا با افزودن گرافیک‌های پشتیبان، به افزایش کیفیت تولید کمک می‌کند.

جمع‌بندی

با استفاده از افتر افکتس، کاربران و طراحان می‌توانند جلوه‌های بصری، موشن گرافیک و انیمیشن‎‌ها را ایجاد و دستکاری کنند. همچنین این نرم‌افزار از ادغام پروژ‌ه‌ها با سایر برنامه‌های Adobe Creative Cloud مانند Adobe Premiere Pro، Photoshop و Illustrator پشتیبانی می‌کند.

از طرفی After Effects ابزاری بسیار کاربردی در آموزش موشن دیزاین است. به همین سبب، در دوره‌ آموزش موشن دیزاین آکادمی آمانج، این نرم‌افزار کاملا آموزش داده می‌شود.

منبع:

schoolofmotion

The post Adobe After Effects: نرم‌افزاری برای خلاقیت و موشن دیزاین appeared first on آمانج آکادمی مرکز آموزش های برنامه نویسی ، دیجیتال مارکتینگ و دیزاین.

دیدگاهتان را بنویسید